نقش چنگال آندروز در تحلیل نمودارهای قیمت

مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله گری
مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله گری در بازار سرمایه
مارس 2, 2016
کتاب: تحلیل تکنیکال شکاف های قیمت
به بهانه انتشار کتاب: تحلیل تکنیکال شکاف های قیمت
آگوست 2, 2016
مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله گری
مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله گری در بازار سرمایه
مارس 2, 2016
کتاب: تحلیل تکنیکال شکاف های قیمت
به بهانه انتشار کتاب: تحلیل تکنیکال شکاف های قیمت
آگوست 2, 2016

نقش چنگال آندروز در تحلیل نمودارهای قیمت

نقش چنگال آندروز در تحلیل

نقش چنگال آندروز در تحلیل

نقش چنگال آندروز در تحلیل

در حال حاضر، این ابزار در اکثر نرم‌افزارهای تحلیلی و معاملاتی قابل دسترس می‌باشد؛ ابزاری که آلن آندروز بر اساس مطالعات راجر بابسون آن را مطرح کرده و بعدها نیز توسط افراد مختلفی همچون تیموتی مورگ به جامعه تحلیل­گران معرفی گردید.

چنگال آندروز یکی از قدرتمندترین ابزارهای معاملاتی در بازارهای سرمایه محسوب می‌شود که حقیر سال‌هاست از آن در تحلیل و معاملات خود بهره می‌جویم. در اهمیت این ابزار همین بس که افراد زیادی به دنبال منابع و مراکزی جهت یادگیری آن بوده‌اند. آقای تیموتی مورگ در این خصوص می‌گوید:

«…. برخی از معامله­ گران شیکاگو و نیویورک به میامی پرواز می‌کردند تا مستقیماً از دکتر آندروز آموزش ببینند.»

کتاب

در این کتاب شما را با چارچوب این ابزار، انواع آن و نحوه رسم شان آشنا خواهم کرد تا بتوانید با بررسی شرایط مختلف بازار نوع مناسب آن را در نمودارهای قیمت رسم نمایید. همان‌گونه که مستحضرید یکی از هنرهای هر تحلیل­گری به‌کارگیری ابزار مناسب در شرایط مختلف و هنگام تغییر رفتار بازار می‌باشد. برای مثال یک تحلیل‌گر در هنگامی که بازار در حالت روند است می‌تواند از اندیکاتورهای متعلق به روند استفاده کند؛ اما اگر وضعیت بازار نوسانی و بدون روند شود، همین تحلیل‌گر دیگر نمی‌تواند در نمودار مورد نظر از اندیکاتورهای قبلی استفاده کند چرا که وضعیت بازار تغییر کرده است و اندیکاتورهای قبلی پاسخگو نمی‌باشند. در رابطه با به‌کارگیری چنگال آندروز نیز وضعیت به همین منوال است. رفتارهای مختلف بازار موجب می‌شود که ما از چنگال‌های مختلفی استفاده نماییم. مسلماً هر چنگالی در یک وضعیت خاص بازار قابل استفاده می‌باشد و گاهی نیز شاید به چندین نوع آن نیاز باشد. برای مثال در زمانی که بازار به چنگال استاندارد عکس‌العمل نشان نمی‌دهد بایستی به دنبال چنگال دیگری بود. بر این اساس با کمک همان پیوت‌های منتخب یک چنگال شیف مناسب که با آن‌ها آشنا خواهید شد را رسم می‌کنیم تا بهتر بتوانیم نوسانات بازار را تشریح نماییم. عکس‌العمل خوب قیمت‌ها به خطوط چنگال جدید می‌تواند حاکی از آن باشد که در شرایط جدید بایستی به این چنگال توجه نماییم.

نقش چنگال آندروز در تحلیل

همچنین بایستی بدانید که به‌کارگیری چنگال آندروز مستلزم دانستن قوانینی است که در این کتاب با آن‌ها آشنا خواهید شد. هر یک از آن‌ها می‌تواند استراتژی معاملاتی شما را در بازار رقم بزند؛ اینکه بدانید بازار در 80 درصد مواقع به خط میانه خود می‌رسد یا اینکه بازار با شکست خط ماشه به سمت مخالف حرکت خواهد کرد و دیگر قوانین می‌تواند به شما کمک کند تا از ناحیه احتمالی ورود به یا خروج از بازار آگاه شوید.

شاید ساده‌ترین اقدام، خرید یا فروش در برخورد قیمت با خطوط چنگال باشد که در صورت تشکیل الگوهای شمعی درجه 1 و تأیید دیگر ابزارهای تکنیکال در چنین مناطقی می‌توان وارد بازار شد. مسلماً اطلاع از موقعیت الیوتی بازار می‌تواند بازدهی معاملاتتان را دوچندان نماید ضمن اینکه از میزان معاملات اشتباه نیز تا حد چشمگیری می‌کاهد. البته در این کتاب شما را با به‌کارگیری همزمان چندین ابزار در طراحی معاملات نیز آشنا خواهم ساخت به خصوص نقاط جادویی X Point در بازار که می‌توانند نقاط طلایی ورود به معامله را برای شما فراهم سازند.

نکته بسیار مهمی که در خصوص چنگال‌ها بایستی به آن اشاره نمایم این نکته است که فراکتال‌های بازار در هر مقطعی با هم ارتباط دارند. فراکتال‌های بازار هرگز مستقل از گذشته خود تشکیل نمی‌شوند ضمن اینکه فراکتال بعدی نیز با توجه به فراکتال‌های حال بازار تشکیل می‌شوند. همان‌گونه که می‌دانید بازار با ساخت حرکات مختلف نوسانی و در نتیجه فراکتال‌های مختلف می‌تواند رفتارهای متفاوتی را از خود بروز دهد. یک تحلیل‌گر زیرک همواره بایستی تشکیل فراکتال‌های بازار را زیر نظر داشته باشد چرا که هر یک از آن‌ها در ارتباط با گذشته و همچنین آینده بازار تشکیل می‌شوند. دوستان شاید هیچ اصلی به اهمیت این جمله نباشد که:

“هر فراکتالی در ارتباط با گذشته و همچنین آینده بازار تشکیل می‌گردد.”

این جمله استراتژیک حاصل سال‌ها کار تحلیل و معامله حقیر در بازارهای سرمایه می‌باشد. اگر این اصل را خوب متوجه شوید هرگز از کنار فراکتال‌ها به راحتی عبور نخواهید کرد؛ خصوصاً زمانی که قرار است با فراکتال‌ها کار کنید و با استفاده از آن­ها چنگال‌های مختلفی را در نمودارهای قیمت رسم نمایید. اگر این اصل را ملکه­ی ذهن خود سازید کار کردن با چنگال بسیار جالب و جذاب خواهد شد. در این مسیر آشنایی با امواج الیوت و همچنین هارمونیک تریدینگ می‌تواند کمک شایانی به شما بنماید که در این میان اهمیت امواج الیوت دو چندان می‌باشد. تأکید مكرر بنده در کتاب‌های قبلي مبني بر به‌کارگیری امواج اليوت ناظر به اهميت اين عنصر داشته است. توصیه بنده این است که مطالب این کتاب و دیگر منابع معتبر الیوتی را با دقت مطالعه کرده و آن‌ها را در تحلیل نمودارهای قیمت بکار ببرید. اگر قادر باشید که به‌سرعت امواج و الگوهای بالقوه اليوتي را تشخیص دهید، بررسي نمودارهای مختلف براي شما بسیار آسان خواهد بود. در این صورت با شناسايي يك حركت اصلاحي يا پيشرو می‌توانید در قسمت‌های مختلف آن معامله انجام دهيد و اين يكي از مهم‌ترین مزاياي تئوري اليوت است. البته اگر نمی‌توانید در الیوت مسلط شوید حداقل با هارمونیک تریدینگ و شناسایی نواحیPRZتجربه کسب کنید چرا که تلفیق این ابزارهای ارزشمند با چنگال آندروز می‌تواند معاملات بسیار ارزشمندیرابرای شما رقم زند. در این میان ضروری است که همه چیز را لحاظ کنید. میزان ورود به معاملات، حد سود و ضرر و … را بر اساس قوانین مدیریت سرمایه خود انجام دهید نه بیشتر از آن. در بازار هر اتفاقی ممکن است رخ دهد! از خود بپرسید اگر بازار به حد ضرر برخورد کرد چه اتفاقی برای سرمایه من خواهد افتاد؟ مسلماً اگر بر اساس قوانین مدیریت سرمایه وارد بازار گردید بخش اندکی از سرمایه‌تان کم می‌شود، در غیر این صورت ممکن است کل آن را از دست بدهید. همواره از حد ضرر (SL) استفاده نماييد چرا كه ممكن است تحليل شما اشتباه باشد يا اينكه حادثه‌ای موجب حركت قيمت در خلاف جهت معامله شما گردد. اين كار باعث می‌شود با اندك زياني از بازار خارج شويد و اصل سرمايه شما محفوظ باشد. توجه داشته باشید که مهم‌ترین اصل در بازارهای مالی، حفظ و مديريت سرمايه است؛ اصلی که بسیار از افراد آن را نادیده می‌گیرند. در این میان مطالعه کتاب معامله‌گر برتر آقای ون تارپ (Van K. Tharp) سودمند خواهد بود که به مباحث مدیریت سرمایه و همچنین روان‌شناسی معامله‌گری می‌پردازد.

نکته

مسلماً يكي از موارد اساسی و ضروري یک معامله موفقیت‌آمیز، بررسی موارد بالا قبل از ورود به بازار است. بازار هرگز یکسان عمل نمی‌کند لذا اجزای یک معامله را بایستی در شرایط بازار بررسی نمود. بر این اساس بسیار مهم است كه خود را از قبل براي هر رفتاري در بازار آماده كرده باشيد. با شناخت يك الگوی اليوتي و محاسبات‌ امواج آن، فقط يك موقعيت بالقوه را شناسايي کرده‌ایم اما عامل مهم‌تر دراجراي يك استراتژي، مشخص كردن اين مسئله است كه آيا اين معامله ارزشمند است ياخیر؟ به نظر من بایستی پروسه تحلیل را از معامله متمایز کرد؛ ممکن است شما در 10 نمودار تحلیل داشته باشید، آیا بایستی در همه آن‌ها معامله نمایید؟ مسلماً پاسخ منفی است. شما فقط بایستی در معاملاتی وارد شوید که امواج آن مشخص‌تر و مطمئن‌تر بوده و از طرفی نسبت ریسک به ریوارد آن مناسب باشد نه تمامی ‌آن‌ها و درک این نکته بسیار حائز اهمیت است.

اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه مسئول تمام اعمال، خود شما هستيد. سعي نكنيد اشتباهات خود را به گردن ديگران بیندازید. به قول کارشناسان نپذیرفتن اشتباه، فقط لجبازی با خود و از بین بردن حساب است. تفاوتی ندارد که معامله‌گر، یک معامله اشتباه را نمی‌پذیرد و از آن درس نمی‌گیرد و یا کلاً از یک سیستم معاملاتی اشتباه به طور مداوم استفاده می‌کند. بازار محل قدرت‌نمایی معامله گران نیست. هیچ زمانی بازار خود را با هیچ‌کس هماهنگ نمی‌کند بلكه این معامله گران هستند که باید خود را با شرایط بازار هماهنگ کنند. اشتباهات خود را بشناسید، آن‌ها را بپذیرید و از آن‌ها درس بگیرید. اولین گام در راه موفقیت، شناسایی اشتباهات است.

 مقدمه کتاب مهارت در چنگال آندروز و نقاط X Point در بازار سرمایه

دیدگاهتان را بنویسید