آزمایشگاه میکروب صنعتی – دانشگاه الزهرا (س)
دسامبر 11, 2022کتاب مفاهیم و کلیات اسمارت مانی (پول هوشمند)
فوریه 18, 2023درس میکروب صنعتی – دانشگاه الزهرا (س)
درس میکروب صنعتی – دانشگاه الزهرا (س)
امروزه میکروبیولوژی صنعتی دچار یک رنسانس شده است؛ میکروارگانیسمها محصولات بسیاری اعم از صنایع دارویی، مواد شیمیایی و سوختهای زیستی را تولید میکنند.
برای بقای این گونه صنایع در حال پیشرفت، آموزش و پرورش نسل بعدی کارمندان از اهمیت بسزایی برخوردار است. طی هزاران سال گذشته بشر توانایی میکروبها را برای تولید محصولاتی مانند پنیر و نان مهار کرده است.
.
همچنین در اوایل قرن بیستم، دانشمندان روش ساخت آنتیبیوتیکها را کشف کردند و در چند دهه گذشته با ورود فناوری مبتنی بر DNA دانش بشر درخصوص قابلیتهای میکروبی به اوج خود رسیده است.
اگر قصد تجزیه یک ماده شیمیایی یا ترکیب مواد را داشته باشید، یک میکروب میتواند در این کار به شما کمک کند.
طبق گزارش آکادمی رشد روزافزون صنعت میکروبی به دو عامل حیاتی بستگی دارد: گسترش درک اساسی از میکروبیولوژی و استفاده از آن در ساخت محصولات بادوام.
حال حاضر
امروزه آموزش میکروبیولوژی عمدتا براساس تحقیقات علمی است، زیرا این تحقیقات برای توسعه دانش افراد لازم و ضروری شناخته شده است.
بسیاری از دانشجویان میکروبیولوژی به دنبال حرفه پزشکی هستند، بنابراین بسیاری از برنامههای آموزشی آنها روی جنبههای زیست پزشکی میکروبیولوژی استوار است.
.
امروزه میتوان در دانشگاهها رشتهها و تخصصهای بسیاری را با مرکزیت میکروبشناسی ارائه داد. یکی از تخصصهایی که در این گزارش به آن اشاره شده میکروبیولوژی صنعتی است که نهتنها بر میکروبشناسی تاکید دارد، بلکه شامل مهارتهای لازم برای موفقیت در این زمینه نیز است.
این برنامه درسی میتواند برای دانشجویان مهندسی در قالب مهندسی زیستی ارائه شود. بعلاوه این گزارش به منظور آموزش مهارتهای تخصصی و ارائه اطلاعات درخصوص زمینههای جدید مطالعه فرمتهای جدیدی را در برنامههای درسی قدیمی گنجانده است.
درس میکروب صنعتی – دانشگاه الزهرا (س)
منبع: کتاب اصول و مبانی میکروبیولوژی صنعتی
سرفصل مطالب درس میکروب صنعتی: 1 2
جلسات تدریس:
سرفصل مطالب | تدریس | سایر |
مقدمه ای بر میکروب صنعتی | فایل تدریس | |
تخمیر در صنعت | فایل تدریس | |
فرایند تخمیر | فایل تدریس | جزوه |
میکروارگانیسم های صنعتی | فایل تدریس | |
جداسازی میکروارگانیسم های صنعتی | فایل تدریس | |
بهبود میکروارگانیسم های صنعتی | فایل تدریس | |
کلکسیون های کشت میکروبی | فایل تدریس | |
شیوه های حفظ و نگهداری میکروارگانیسم های صنعتی | فایل تدریس | |
محیط کشت میکروارگانیسم های صنعتی | فایل تدریس | |
روش های استریلیزاسیون | فایل تدریس | |
سیستم های تخمیر | فایل تدریس | |
انواع تخمیر بر اساس مکانیسم عمل | فایل تدریس | |
فرایندهای پایین دستی در تخمیر | فایل تدریس | |
آنزیم های میکروبی | فایل تدریس | |
فایل تدریس |
منبع درسی:
مشاهده جلسات آنلاین درس:
در سامانه ال ام اس
تذکر: قابل ذکر است منابع معرفی شده و دیگر منابع آموزشی اعم از کتب و فیلم های آموزشی را می توانید از کانال MicrobBook (کلیک کنید) به رایگان دریافت نمایید.